En om dagen: Day 26 – your fears

Jag är rädd för att bli lämnad. Att människorna som står mig riktigt nära ska få nog och säga: ”Du är för jobbig. Jag orkar inte med dig. VI orkar inte med dig. Nu får det vara nog.”

Det är inte särskilt realistiskt, jag vet. Men rädslan känns verklig när den kommer. Då blir jag ängslig och försöker vara perfekt. Den perfekta dottern, den perfekta vännen, den perfekta flickvännen, den perfekta medarbetaren. Jag ursäktar mig oavbrutet och gör en höna av varje fjäder. Då blir det bara ännu värre.

Jag är även rädd för att lämna. Min största fasa är att tappa hoppet om människor. Att sluta älska den som en gång har funnits i mitt hjärta. Det vore ju sorgligt som ett dödsfall, eller ännu värre, som att den personen vore levande död.

Därför stannar jag ibland kvar i relationer längre än jag borde. Kämpar och kämpar och kämpar tills jag plötsligt en dag märker att kärleken verkligen är stendöd, att endast kampen finns kvar.

Då går jag bara. Rakryggat, rationellt och snabbt. Det kan verka grymt att gå på det sättet, jag vet. Men glöm inte hur jag har kämpat för att nå den punkten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: